сряда, 6 август 2014 г.

САЛАТА С КОПЪР И ЯДКИ



продукти:

2-3 бр.моркови;
1 бр.среден патладжан;
1 бр.средна тиквичка;
100 гр.гъби"Кладница";
1 малка гл.кромид;
50-60 гр.печени ядки(бадеми,лешници);

олио за пържене(около 50-70 мл.);

***марината:
5 скил.чесън;
1 с.л. с връх захаросан мед;
5-6 с.л.ябълков оцет;
1 с.л.балсамов оцет;
копър;
сол;

Морковите нарязваме на дълги филийки.Кладницата я разполовяваме ако се налага.Патладжана и тиквичката обелваме(тук-там:))и нарязваме на колелца.
Изпържваме зеленчуците като мазнината се сипва постепенно,а не на един път.
Маринатата я правим на студено като настърганите чесънчета се обърката с останалите съставки.бъркаме до пълното преобщаване на меда.Поливаме зеленчуците и объркваме заедно със ситно накъсания копър и полумесеците лук.Поръсваме със счуканите ядки и прибираме в хладилник до поднасянето.


5 коментара:

  1. Миленче, много интересно и несъмнено вкусно предложение. :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам зеленчуците, които си включила в състава на днешната си салата, а така приготвени, сигурно са неповторими.
    Ще се възползвам от идеята ти, защото точно сега и е момента.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленче, много ме подмами с това заглавие, очаквах само копър и ядки, а то какво изобилие в тази купа. Страхотна е салатката, много ми хареса! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Наистина ухае много вкусно от твоя блог, Милена!
    С удоволствие го добавих в следените от мен!
    Слънчев ден ти пожелавам!

    ОтговорИзтриване
  5. А тази салтка пък направо ми взе акъла - точно по вкуса ми е, язък че вече сте я опапали!

    ОтговорИзтриване