четвъртък, 7 август 2014 г.

БЪРКАНИ ЯЙЦА ЗА ГЛАДНИЦИ :) с пилешки воденички




продукти:

6 бр.яйца;
500 гр.пилешки воденички;
50 гр.пушен кашкавал;
1/2 средна гл.кромид;
4-5 с.л.олио;
1 с.л.краве масло;

1 дафинов лист;
2-3 бахара;
сол;
лют червен пипер(едро смлян);
магданоз;

Воденичките(почистени и измити)сваряваме в подсолена вода и ароматизирана с дафиновия лист и бахара.Вече сварени ги изцеждаме от течността.
Слагаме да загреем мазнинката в тигана заедно със ситно нарязания лук.Когато започне в тиганчето да се чува приятно цвърчене прибавяме и воденичките.След 2-3 мин.чукваме и яйцата.Посоляваме и бъркаме до готовност.
Върху горещото ястие разпределяме филийките пушен кашкавал,поръсваме с магданоза и пипера(по желание).
Може да сервираме индивидуални порции,но кой би устоял на един уханен и изобилстващ тиган по средата на масата?!:)))))))



4 коментара:

  1. Яйца пържени с месце като се замисля рядко хапваме, само саламче и бекон до сега. Интересно предложение са тези завити в яйчно юрганче воденички! Вярвам, че ястието е много вкусно, Миленка и за останалите, освен гладниците. ;)
    Хубав ден ти желая! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Оха, каква вкусотия само! Браво!

    ОтговорИзтриване
  3. Това с тигана ние любим номер, особено когато сме на село. По-вкусно е като че ли... Ей така да си подваш от тиганчето, притегляш с виличката парченцето, придържайки цялата тази вкусотия с парченце пресен хлебец...вкууууусно!
    Страхотно предложение! Набелязах си няколко рецепти с воденички и твоята е в списъка...Уф, да смогна да ги изям...

    ОтговорИзтриване
  4. Ооо, много вкусен воденичков вариант!

    ОтговорИзтриване