сряда, 10 септември 2014 г.

ЗЕЛЕН ФАСУЛ С КАРТОФИ


 продукти:

500 гр.зелен фасул;
500 гр.картофи;
3-4 бр.домати;
1 бр. червена чушка;
1 гл.кромид лук;
1-2 стр.кервиз;
1-2 стр.джоджен;
олио;
сол;
черен пипер;

магданоз;

Почистваме зеления фасул и го задушаваме в малко подсолена вода и олио за 20-30 мин.,след което прибавяме едро нарязаните ,обелени картофи за още 5 мин. задушаване.Прибавяме нарязаната чушка и наситнения кромид разбъркваме и след 2-3 завъртания на зеленчука сипваме и нарязаните(настърганите) домати.Побавяме малко допълнително вода(количеството е на око,но яз готвя тази гозба гъстичка),Поръсваме с половината от джоджена,червен пипер и кервиза.Оставяме да си къкри и готовото ястие поднасяме останалия джоджен и обилно поръсваме с прекрасния магданоз.....
Да Вие сладко!





9 коментара:

  1. Топвам си, да знаеш! Чудесна манджичка! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Усетих,че сосчето намалява.....,ама хайде от мен да мине:))))

      Изтриване
  2. И аз се подредих да опитам вкусотията, Миленка :)
    Чинийката ти също прикова погледа ми ;)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, приемаш ли трети гладен? :) Чудничко!
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ядене има...,сядай,Гери!Прекрасен ден:)))

      Изтриване
  4. Миленче, любима манджа!
    Толкова е колоритна!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С 1-2 лютичушлета......,приказка:)!Прегръдка,сладка Аура!

      Изтриване
  5. Още едно любимо ястие, особено подходящо за хладното време навън :)

    ОтговорИзтриване