продукти:
1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.ч.топла вода;
1 ч.ч.олио;
1/2 кубче мая;
9-10 с.л.захар;
1 с.л.сол;
към 1 кг.брашно;
пудра захар за поръсване;
Разтваряме маята в топлата вода ,към която сме прибавили 1 с.л.захар.Оставяме да постои за двайсетина минутки на топличко.
Пресяваме 3ч.ч.брашно в голяма купа.правим кладенче в което изсипваме олиот,маята и мекото.Посоляваме и започваме месенето като постепенно се добавя и остатъка от брашното до получването на меко,еластично тесто.
От него направих около 30-34 топчета.
Всяко топченце разточваме на елепса.В единия край се слага мармалад и завиваме на рулце.
нареждаме рулцата едно до друго в тава,покрита с хартия и оставяме да втасат на 50С във фурната.
Печем на 170-180С около 30 мин..
Когато изстинат ги напудряме със захар.
Прекрасно изглеждат.
ОтговорИзтриванеПредполагам, че и на вкус не се оплаквате :)
Леле, Миленка, изключителни са, наистина памучени кифлички. Прекрасна вечер, а аз дръпвам няколко за утре:)))
ОтговорИзтриване