вторник, 30 септември 2014 г.

ПИЛЕШКО ВАРЕНО




продукти:

500-600 гр.пилешко месо;
1 гл.кромид лук;
1-2 бр.морков;
4-5-6 бр.картофи;
1с.л.доматено пюре;
4-5 бр.зърна бахар;
1 бр.дафинов лист;
3-4 стр.магданоз;
3-4 стр.кервиз;
3-4 с.л.олио/зехтин;
сол;
черен пипер;

Месото се сварява в подсолена вода.В прецедения бульон връщаме накъсаното и обезкостено  месо.Прибавяме средно-едро нарязаните зеленчуци,доматената паста и подправките,без пипера.
Варим до готовност.
Сервирам с добавка пресно смлян пипер и оцет/лимонов сок.



5 коментара:

  1. Миленка,
    Тази рецепта за пиле - варено беше първата, която научих, когато се записах на курсове за топла кухня.Там я приготвяха със запечен на скара или котлон кромид лук.Можеш да пробваш и този вариант.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Предполагам,че с печения лук ще е още по-ароматно вареното и следващия път наистина ще го направя по този начин:)
      Прегръдки,Ели!

      Изтриване
  2. Миленче, искам и аз една чинийка. Сега съм на брега на Черното море, Грузия. Вали дъжд, духа силен вятър, огромни прекрасни вълни и една чинийка от тази вкусотийка ще ми дойдат добре...
    Поздрави т прегръдки от град Поти, Грузия

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :))))Приятелко...,значи сме на едно и също место,но от различните му страни:)))))При мен,на моя бряг е слънце ще го насоча и към Вас
      Чакам с нетърпение снимките ти от това,непознато за мен местенце,Аура!Прегръдки и честит нов месец:)!

      Изтриване
  3. Прияде ми се! Получава се страхотен ароматен бульон!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване