събота, 6 септември 2014 г.

НА СЕЛО:ДОМАТИ КОНСЕРВА


продукти:

добре узрели домати;
босилек;
целина;
сол;
мед;

Това е зимнината,която е задължителна за нашия дом.
За този вид консерва никога не използваме  домати тип "буренца",а само салатни сортове и то ако са от розовите най-добре.

Белим доматите без да ги попарваме,а с леко претриване с опакото на ножа.
Във всеки буркан се слага кервиз и босилек.Солта и меда се слага на вкус при напълването на буркана с домати.


Варим 25 мин.след завирането на водата.

7 коментара:

  1. Super je ovakav paradajz koji ima i uksu paradajza!!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, много ми стана интересно добавянето на мед. Интересно ми е какъв вкус придава на доматите и непременно ще опитам, а за консервите и аз обикновено използвам от салатните домати от градината :) Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  3. Не знам как да напиша "въздишка"...:( Чак усетих вкуса, и ми иде да си отворя едно бурканче. Миленче, това половинЪТ ли е, дето ги приготвя?

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви.........
    Радост ще ти харесат тези домати,сигурна съм.През зимата пресен домат "не стъпва"у дома..или поне почти:)С тази консерва става най-прекрасната салата.
    Веси,и като ги похапваш,пак ще въздишаш.:))))Половинът е майсторът.......

    ОтговорИзтриване
  5. Еха, какви доматки. Това са най-хубавите домати. Много ги обичам!
    Браво на съпружето! Личи си майстора :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Maйстор е той...И на доматите и на лютеницата.....:)

      Изтриване
  6. Много интересно предложение. Само със сол ги консервирам аз, но защо да не опитам и по-различна рецепта.

    ОтговорИзтриване