събота, 11 октомври 2014 г.

СЛАДЪК ХЛЯБ И ТАС КЕБАП




ТАС КЕБАП

продукти:

1 кг.свински бут(без кост);
1 л.доматено пюре"Филикон";
1 гл.кромид лук;
3-4 дафинови листа;
1 каф.л.черен пипер(млян);
1 каф.л.кимион(млян);
сол;
захар;
олио;

Нарязваме месцето на удобни залчета,посоляваме и заедно със ситно нарязаната глава лук ги задушаваме за 20-30 мин.с малко водичка.
Сипваме и доматения сок в тенджерката заедно с олиото,сол(ако преценяме,че е нужна) и захарчица.
Пускаме при кебапчето и дафиновите листа.Оставяме ястието да си къкри още 15-20 мин.и вече при изключен котлон подправяме с пипера и кимиона.

Поднасяме с картофено пюре или задушен ориз....
Да Ви е сладко!



СЛАДЪК ХЛЯБ

продукти:

500-600 гр.брашно;
1 ч.ч.пресно млеко;
1/4 кубче прясна мая;
1 бр.яйце+ 1 белтък;
40 мл.олио;
4 с.л.захар;
1/2 ч.л.сол;
вода;

Пресяваме брашното и наронваме маята.Прибавяме всички останали продукти  като водата е толкова,че да се получи на границата на  лепкаво и не лепкаво тесто:)))
Оформяме хляба и го поставяме в тавичка и топла фурна да втаса.
Когато хлебчето е втасало го поръсваме с малко брашънце и печем на вентилатор при 170С до суха клечка.


6 коментара:

  1. Миленка, чудна гозба си наготвила! Толкова обичам всякакъв кебап, а твоят е един такъв апетитен и ароматен, браво!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И на нас ни е една от любимите гозби,Танче!:))
      Прекрасен ден:)))))

      Изтриване
  2. Миленче, че вкусотия..Ама ние май се наговорихме,а?..Аз гулашче, ти кебап...:))))))....Това се казва сродни души, на хиляди километри си четем мислите.
    Поздрави и прегръдки!
    Чудна манджичка, чудесно хлебче, а за снимките си мълча..прекрасни!
    Лека нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Прегръдки за девойката със слънчева аура,Аура:)))))
      Благодаря,много за прекрасните слова:)!

      Изтриване
  3. Обичам такива манджички...а пък с пресен хлебец...идилия.

    ОтговорИзтриване
  4. Мале, как обичам кебап! И с това вкусно хлебче, ммм :)

    ОтговорИзтриване