вторник, 14 октомври 2014 г.

ПИПЕР СЪРМИ

продукти:

500 гр.кайма(смес);
1/2 ч.ч.ориз;
1 стр.праз лук;
1/2 вр.магданоз;
2 с.л.сух джоджен;
сол и черен пипер(на вкус);
около 15-20 бр.печени чушки;
олио;

***сос:

1 ч.ч. кисело млеко;
5-6 триъгълничета топено сирене;

кашкавал;

Омесваме плънката за сърмите на сурово,а именно:
Към каймата прибавяме измития ориз,наситнените праз и магданоз.Овкусяваме със солта,пипера и джоджена.Омесваме много добре ,добавяйки 3-4 с.л.олио.
Всяка от чушките разделяме по дължина на две половинки.
В широката част поставяме от плънката и завиваме към върха.Редим в глинен съд .Заливаме с вода така,че все пак да не плуват(нека остане половин пръст не заляти) сърмичките,посоляваме още малко и печем на 180С с капак.
След 40-50 минутки заливаме със сместа от кисело мляко и топено сирене,която сме разбили хубаво с пасатор.Поръсваме с 2-3 щипки допълнително количество джоджен.
Печем още 15-на минутки.При изключена фурна поръсваме с настъркан кашкавал.
Гарантирам ,че ще ви се усладят тези сърмички.....Да Ви е сладко!





8 коментара:

  1. Приготвяла съм и аз подобни сармички, като само завивам в пиперките вече готовата плънка, без да обработвам повече.В къщи се консумира месо, въпреки моят начин на хранене и мога да опитам и твоя вариант, Миленка.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Страхотна рецепта за пореден път,Миленка,много,много вкусно изглежда и звучи!Хубав ден,мила!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм много апетитно изглеждат сармичките и така поръсени с кашкавал...Супер са!Поздрави!:)

    ОтговорИзтриване
  4. Ей, много интересно, заинтригува ме много! Страхотно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Много интересна комбинация на сърмички и пълнени чушки :) Определено ще си отбележа, че трябва да се опита!
    Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  6. Ще си направя, да знаеш, много ми се ядат пипер сарми, като твоите! Страхотна си, Миленка! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Мернах ги тези дни като заглавие сърмите и се чудих какво ли пък си измислила, та чак преди малко вече си задоволих любопитството - имало е защо - много шик са, да знаеш! Заигравка е, но сигурно си струва, не съм опитвала така - с печени чушки.

    ОтговорИзтриване
  8. Ха, много интересна рецепта. Не бях срещала досега пипер сарми. Ще се възползвам от идеята :)

    ОтговорИзтриване