Тази салата всъщност е една прекрасна вечеря или питателен обед.Много е вкусна, така че ако един път я опитате съм сигурна ,че ще повторите,...потретите,....и т.н.:)
Да Ви е сладко!
продукти:за 2-3 порции
200-300 гр.леща;
100 гр.пушен свински врат;
100 гр.грах-консерва;
1 бр.червена чушка;
1 гл.кромид лук;
4-6 бр.яйца;
ябълков оцет;
олио/зехтин;
сол;
Да Ви е сладко!
продукти:за 2-3 порции
200-300 гр.леща;
100 гр.пушен свински врат;
100 гр.грах-консерва;
1 бр.червена чушка;
1 гл.кромид лук;
4-6 бр.яйца;
ябълков оцет;
олио/зехтин;
сол;
В подсолена вода сваряваме почистената леща.Отцеждаме варивото и изсипваме в удобен за разбъркване съд.Прибавяме граха,нарязаните врат,чушка и кромид.
Объркваме с оцета и олиото(зехтина)като при нужда допълнително посоляваме.
Яйцата изпичаме в сандвич преса и с тях дооформяме порциите.
Чудесна салата Миленка!!!
ОтговорИзтриванеПрекрасна салатка, Миленка.
ОтговорИзтриванеОсобено ми хареса комбинацията с яйца :)
Усмихнат ден!
И съм почитател на подобни богати салатки. Съчетанието ѝ с леща е добро дошло за мен - напоследък в къщи я отказват по незнайни причини и ще се опитам да им я предложа пак, но в твоя вариант. :)
ОтговорИзтриванеУспешен ден от мен, Миленка! Прегръдка!
Ехеееееееее, даже мога да пропусна лещата, мене ако питаш:)
ОтговорИзтриванеЦяло ядене си е, да. Ама с удоволствие бих си хапнала, Миленче. :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!