вторник, 18 ноември 2014 г.

ТИКВЕН ЧИЙЗКЕЙК без печене



продукти:

***блат:

2 пак.бисквити"Роден край";
150 г.краве масло(меко);

***чийз ниво:

800 гр.заквасена сметана;
275 гр.извара;
10 с.л.пудра захар;
1 с.л.канела;
400 гр.задушена тиква;
20 гр.желатин;

***тиквено ниво:

300-400 гр.задушена тиква;
150 гр.кафява захар;
канела;

Тиквата задушаваме и оставяме да изстине.
Желатина накисваме в студена вода.
Натрошените бисквити объркваме с мекото масло на тесто.С ръка оформяме блата директно в тортения поднос,в който сме поставили ринг.
Сметаната,пудрата захар,канелата и изварата хубаво разбиваме с миксера.Прибавяме 2/3 от разтопения на водна баня желатин.Прибавяме тиквата нарязана на парченца.Внимателно с шпатула объркваме и оставяме в хладилника да се стяга.Изсипваме върху блата и пак прибираме на хладничко.
Когато се стегне покриваме с пасираната тиква,подсладена с кафявата захар и с прибавен 1/3 от желатина.
Когато започне желирането и на тиквата поръсваме с канелата.
Поднасяме най-малко след 2-3 часа.







9 коментара:

  1. Колко е богат само на тиква този чийзкейк, страшно ми харесва. :) И с удоволствие бих си го забъркала, но ще си го ям сама вкъщи... Нищо, ще се радвам на твоя, Миленка. ;) Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  2. Е е е е ,чуден чийзкейк си приготвила Миленка.Тиквата ни е любима, а предложението ти - чудесно.
    Снимките са страхотни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. В сезона на тиквите ще си направя този чийз кейк.
    Благодаря за рецептата,Миленка!

    ОтговорИзтриване
  4. Е, как ти дойде на ум да сложиш тази дръжчица?:) Страхотна си Миленка, а чийза е трепач! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, едно парченце, може ли, пък и на две няма да откажа.

    ОтговорИзтриване
  6. Богат чийзкейк с любимата ми тиква!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Много ми допадна този чийзкейк, Миленка! Слънчев с аромат на есен... :)
    Поздравления!

    ОтговорИзтриване