СИРОПИРАН ТИКВЕНИК С ТАХАН


продукти:

1 пак.кори"Фамилия";
около 1 кг.тиква;
200 гр.краве масло;
200 гр.тахан халва;
1 с.л.канела;
1 1/2 ч.ч. нарязани орехови ядки;
1 1/2 ч.ч.захар;
50 гр.стафиди;


***за сиропа:
2 каф.ч. вода;
1 1/2 каф.ч.захар;
1 ванилена захар;

Сиропа правим предварително и го оставяме да изстине.
Тиквата се обелва и настъргва.Задушаваме я до пълна готовност в 150 гр.от маслото.Готовата тиква объркваме със захарта,канелата,орехите(предвартелно запечени на сух тиган) и стафидите.
Застиламе тавичка с 3 кори и поръсваме с плънка.Покриваме с две кори и пак разпределяме плънка.Покриваме пак с две кори върху които натрошаваме халва.Постиламе две кори и пак тиква....Завършваме с кори.
Отгоре на тиквеника поставяме парченца от останалото масло.
Печем на 170-180С.
Готовия,топъл десерт заливаме със сиропа.
Поднасяме нарязан на парченца,
Прекрасен тиквеник!



Коментари

  1. Честит празник, Миленка! Здраве, щастие, топлина, уют и благоденствие за теб и семейството ти! Прекрасен е този тиквеник, неустоим! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Живи и здрави да сте, Миленка, радост и щастие да пълнят дома ти!
    Тиквеникът е невероятен, сладък и толкова сочен!
    Прегръдка и прекрасен уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, чудесна идея!
    Да сте здрави и благословени у дома!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Тази комбинация не съм я опитвала.
    Но непременно ще запомня предложението ти, Миленка.
    Много вкусно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, това е неустоимо...и розова чинийка искам...

    ОтговорИзтриване
  6. Това е разкош, неустоимо предложение, Миленка
    чудесна комбинация от вкус, аромат и визия.
    Благодаря за чудесната идея, поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  7. Миленче, направо си е баклавица. Страхотно! Когато и да посетя блогчето ти, все си се облизвам тука :)))

    ОтговорИзтриване
  8. Чудесна комбинация Миленка.Никога не съм приготвяла у дома такова изкушение.Честит празник на Християнското семейство.Нека Св.Богородица Ви закриля!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар