неделя, 9 ноември 2014 г.

САЛАТА "ЖИТНА"


продукти:

1 ч.ч.грухана пшеница;
1/2 буркан зелен фасул;
4-5 сушени домата;
2 скил.чесън;
1/2 гл.кромид лук;
1/2 лимон;

сол;
зехтин;

Пшеницата се почиства и добре измива.Заливаме я с 1 ч.ч.гореща вода и похлупваме съда.Оставяме да престои 10-12 часа(или просто да пренощува).
Объркваме омекналата пшеница с зеления фасул ,нарязаните сушени доматчета и лимонените филета(махнали сме ципичките и кората).
Овкусяваме със счукан чесън,наситнен кромид,сол и зехтин.
При желание и наличност поръсваме с наситнен магданоз.


7 коментара:

  1. Tова много би ми харесало! Миленче, много интересна салатка, че и питателна. :) Хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче, изглежда много свежа и вкусна, ще я пробвам задължително. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотна салатка си спретнала, Миленче! Направо ми се прияде, докато гледах снимките! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Миленче, сипи едно ментово чайче, а за салатката ще размисля през това време, не за друго - нетипична комбинация, трябва ми време да улегне идеята ти...:)

    ОтговорИзтриване
  5. Салатката е чудна Миленка.Баба ми навремето правеше варено жито в комбинация със сушени плодове или зеленчуци.Здравословна и вкусна е тъй като житото се използва цялостно, с триците и зародиша.
    Поздрави и лека седмица!

    ОтговорИзтриване
  6. Миленка, откъде черпиш вдъхновение за такива интересни рецепти?:) Ами всеки път ме изненадваш! Чудна е и тази салатка, прекрасна нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Много интересна салатка, Миленче!
    За ракийката май е доста добра,а?..:))))
    Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване