продукти:
1 малка глава червено цвекло;
800 гр.консерва белени домати;
1 каф.ч.ориз;
1 гл.кромид лук;
1 резан(около 150 гр.)глава целина;
1 вр.магданоз;
1/2 каф.ч.олио/зехтин;
1 с.л.сол;
1/2 с.л.захар;
кашкавал;
черен пипер;
В загрятото олио задушаваме за 15 мин. нарязаните на дребни кубчета цвеколо,целина и кромид лук.Изсипваме в тенджерката и пасираните домати и наситнените магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.Доливаме с около 1,2 л.вода и когато заври пускаме ориза.
Готовата супа поръсваме с черен пипер и поднасяме с настърган кашкавал и свеж магданоз.
Ако решите може в още горещата супа да чукнете едно яйце.което да накъсате с вилицата,става чудесно.........
1 малка глава червено цвекло;
800 гр.консерва белени домати;
1 каф.ч.ориз;
1 гл.кромид лук;
1 резан(около 150 гр.)глава целина;
1 вр.магданоз;
1/2 каф.ч.олио/зехтин;
1 с.л.сол;
1/2 с.л.захар;
кашкавал;
черен пипер;
В загрятото олио задушаваме за 15 мин. нарязаните на дребни кубчета цвеколо,целина и кромид лук.Изсипваме в тенджерката и пасираните домати и наситнените магданозени дръжчици.Посоляваме със солта и захарта.Доливаме с около 1,2 л.вода и когато заври пускаме ориза.
Готовата супа поръсваме с черен пипер и поднасяме с настърган кашкавал и свеж магданоз.
Ако решите може в още горещата супа да чукнете едно яйце.което да накъсате с вилицата,става чудесно.........
Хареса ми твоята доматена супа, Миленка! Съчетала си все зеленчуци, които обичам! И най-важното - НЕ си намесила домати, цвекло и червен пипер наедно! Че като видя някъде подобен бъркоч (извинпвам се за израза) направо изпадам в потрес! Хубава е супичката, с удоволствие и аз ще я сготвя! Поздрави и хубав уикенд!
ОтговорИзтриване:)Радвам се ,че те заинтригувах Валя(още повече пак съм сложила ориз:))),но ти си знаеш,че винаги може да е заместен).
ИзтриванеКомбинацията е чудесна,опитай !Прегръдки:)
Аз не знам кое може да е "бъркоч", ако на човек му е вкусно, но всеки преценява за себе си. ;)
ОтговорИзтриванеМиленка, супичката ми е много по вкуса! Понякога и само така си хапвам доматен сос (е, с малко сиренце, маслинки, праз, но основата са домати). :) А това с яйцето... Напомня ми на една доматена манджичка, в която майка ми забулва яйца. И да не забравя... Мисля, че си пропуснала доматите като продукт в самата рецепта (в съставките).
Поздрави най-сърдечни от мен! :)
Ех,Гери прегръдки за зоркото око:))))Веднага се поправих.:)Прекрасна неделя от мен!
ИзтриванеО, много обичам доматена супа, ще опитам и твоята Миленка! Цвеклото ми е интересно как се съчетава тук. Изглежда много вкусно.
ОтговорИзтриванеНе само изглежда:)
ИзтриванеПрегръдки,Веселушке и запрятай ръкави!
Не се бях сещала през зимата за доматена супичка, а защо не! Чудесна идея и много ми е интересно как ще звучи комбинацията с цвекло. Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧудна е, Миленка, ама какви рецепти ни поднасяш само, все ме удивляваш. Прекрасна нова седмица, мила!
ОтговорИзтриванеНаистина изобилна и чудно вкусна, Миленка!
ОтговорИзтриванеМиленка,
ОтговорИзтриванене съм приготвяла такава супа с цвекло и домати.Много интересна комбинация.
Поздрави !
Много ми допада доматена супа с пресеченко яйце,а цвеклото ме изненадва и мен приятно,но мисля,че ще си е много на място в компилацията!Хубава седмица,мила!
ОтговорИзтриване