понеделник, 6 април 2015 г.

КОПРИВЕНА КАША


продукти:

300 гр.зелени връхчета от коприва;
3 стр.пресен лук;
2 стр.пресен чесън;
1 бр.морков;
1 ч.ч.орехови ядки;
1 бр.яйце;

3 с.л.брашно;
олио;
сол;

В подсолена вода попарваме копривата заедно с моркова.
Накълцваме билката на ситно,а моркова на кубчета.Покриваме дъното на тенджерка с олио и го загряваме.Сипваме наситнените лук,чесън,коприва и морков във вече загрятата мазнина.Посоляваме и добавяме брашното.Запържваме,разбърквайки.Разреждаме с водичка до получване на нужната ни гъстота(с една идея по-рядка),изсипваме орехите и чукваме яйцето,което раздърпваме с вилица.
Няма пролет,която да не отпразнуваме у дома с тази великолепна каша......
Да ви е сладко!


6 коментара:

  1. Много обичаме копривена супа, но каша не съм правила. Твоята изглежда чудесно и непременно ще я пробваме!

    ОтговорИзтриване
  2. Е, сега вече ме уцели - в де-сят-ка-та!

    ОтговорИзтриване
  3. Един от любимите ми начини да поднасям копривата е този. Изглежда супер вкусна и примамлива тази кашичка, Миленче! Аз тази година още не съм приготвяла нищо с коприва, но се надявам времето да се оправи и след това със сигурност ще опитам и твоя вариант.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Правих вече каша, но с пържени яйца, това ще е следващия вариант!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Аз май не съм правила/опитвала каша. Трябва да поправя, чудно ще да е!
    Поздрави, Миленка! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесна кашичка, Миленче! Много ми хареса добавката на орехчета вътре:)

    ОтговорИзтриване