вторник, 9 юни 2015 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕТА С ТИКВИЧКИ


продукти:

600 гр.пилешко филе;
 2 бр.моркови;
1/2 гл.червен кромид;
1 бр.тиквичка;
2 скил.чесън;
2 с.л.пармезан;
2 бр.яйца;
черен пипер;
сол;

олио за оформянето;

Тази рецепта е от графа"бързи и вкусни".
В блендера смиламе месото и зеленчука.
Получената месно-зеленчукова кайма овкусяваме и омесваме с яйцата и пармезана.
Прибираме съда в хладилник най-малко за два часа.
Оформяме кюфтетата с намазнени ръце и печем на грил тиган или на барбекю.
Поднасяме с любим сос и свежа салата:)



4 коментара:

  1. Чудесни рецепти си публикувала Миленче в мое отсъствие.Хареса ми питката с орехи, супата с маруля, Табулето, но и кюфтетата от пилешко филе не отстъпват на останалите рецепти.Правила съм студена супа с маруля, става много вкусна, но твоят вариант също е много интересен.А табулето става най - вкусно с турският булгур, защото той най - добре омеква.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Ах, Миленка! "Зарибиха" ме твоите кюфтенца... потекоха ми лигите... Утре ще ги направя!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни кюфтенца, особено с доматче отгоре са неустоими! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Каква вкусна куличка си построила, Миленка!:) Вярвам ако разваля част от нея няма да се разсърдиш?:))) Поздрави!

    ОтговорИзтриване