понеделник, 13 юли 2015 г.

АЛА ГЕРГЬОВСКО ТЕЛЕШКО

Реших ,че  с покупката ми на прекрасното телешко от сукалче ще вкарам аромата на Гергьовден у дома по никое време:).....
Другата ми идея бе да сложа и нещо зеленичко в ориза и като се огледах в хладилния шкаф зърнах една марулка,която леко ми "намигна",че е готова да се жертва....
Получи се много вкусно ястие, с което нямаше как да пропусна да Ви запозная!
 продукти:

1,500 кг.телешко сукалче;
200 гр.ориз;
2 моркова;
1 шепа сушени челядинки;
1 маруля;
1 вр.зелен лук;
джоджен(и сух и пресен);
черен пипер;
олио;
сол;

Месото натриваме със смес от сол и черен пипер.
Оризът объркваме с нарязаните:маруля,лук,морков и пресен джоджен.Прибавяме сушените ароматни гъби и останалите подправки.
В съда,избран от нас разпределяме месото и ориза.Ливваме олио,добавяме вода в съответното съотношение,подходящо за ориза.Покриваме с алуминиево фолио и печем на 170С за час -час и половина.
Проверяваме!
10-15 мин. преди да сервираме махаме фолиото и запичаме за коричка........
Бон апети!





5 коментара:

  1. Миленче, нека да е гергьовско, щом си рекла. :)
    Мисля, че изглежда много апетитно! Чудесно си сготвила, така да е уютно при теб... Да ви е сладко вкъщи и хубава вечер! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Миленче,
    много вкусно и ароматно ястие се е получило.Телешкото , особено ако е крехко и младо се смята за едно от най - диетичните меса.А марулката, оризът и челядинките чудесно го допълват.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Личи си,че е станало мозък крехко,Миленче,поздравления за майсторството!Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря Ви момичета за оценката......
    Весело и безгрижно лято:))))))

    ОтговорИзтриване
  5. Ама то направо си изглееежда гергьовско:))
    Обожавам манджиците ти, Миленче, такъв уют носят!

    ОтговорИзтриване