сряда, 29 юли 2015 г.

ГОЗБА С МАНГОЛД И КАРТОФИ


продукти:

1 голяма стиска листа манголд;
5-6 бр.картофи;
2-3 стр.пресен кромид;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.люта чушка(по желание);
2 бр.моркови;
2 с.л.доматено пюре(2 домата настъргани);
олио;
джоджен;
сол;

Наситяваме кромида и заедно с едро нарязаните моркови и чушки ги задушаваме в загрятата мазнина.
Посоляваме и добавяме обелените картофени резани,заедно с наситнения или накъсан манголд.Овкусяваме с джоджена и доматите.Заливаме зеленчуците с вода,така че да се покрият и оставяме да си къкри ястието на тих огън.
Аз реших да оставя минимално количество сос,почти тикакво,но ако Вие обичате сосче,то бихте могли да сипете повечко водичка.
Това ястие е великолепно и студено,добър апетит!





3 коментара:

  1. Миленка,
    манголдът е на голяма почит в нашия дом , имаме засяти растения в градината.Много сме доволни, много е вкусен и суров, и топлинно обработен.Отглежда се много лесно и почти през цялата година дава листа.Това ястие с манголд е великолепно за тези адски жеги навън.
    Поздрави и весело лято !

    ОтговорИзтриване
  2. Не съм опитвала манголд, но изглежда много вкусно!

    ОтговорИзтриване
  3. Това ще си направя непременно, ка то се прибера! Нали си е цвекло - листа тоз магнолд?

    ОтговорИзтриване