петък, 3 юли 2015 г.

СВИНСКО С ДЕВЕСИЛ


продукти:

1,200 свинско филе;
2 бр.морков;
3-4 скил.чесън;
1/2 малка глава кромид;
3 с.л.фина горчица;
соев сос;
черен пипер;
сол;

1,500 пресни картофи;
3-4 стр.девесил;
сол;
олио;

Морковите обелваме и нарязваме на жулиенчета.Вземаме филето,почистваме от ципи ,ако има такива и с помощта на островърхо ножче правим малки отвори в които напъхваме морчковчета,чесън и парченца кромид.Стараем се шпековането да е дълбоко.Посоляваме със сол и пипер месото.Омазваме го с горчица и поливаме със соев сос.
Оставяме в хладилник за час-два.
Добре позоционираме филето в дълбока тавичка,а около него измитите и посолени картофи.Девесила просто накъсваме на едро и го пъхваме между зеленчука и свинското.
Поливаме с 400 мл.вода и незабравяме да полеем с олио.
Покриваме тавата с алуминиево фолио и печем за час на 170С.
Махаме предпазното фолио и запичаме за още 40-50 мин.
Прелестно ястие......още повече и когато се споделя с приятели и студено бяло винце:)!
Добър апетит!



2 коментара:

  1. Колко вкусно изглежда само! Миленче, много ми е по вкуса всичко в чинийката. :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама че ароматно е това, Миленче! И обичам такива "шашави" чинии:))

    ОтговорИзтриване