сряда, 12 август 2015 г.

СВИНСКИ РЕБРА" КОРОНА С КАШКАВАЛ"


продукти:

свински ребра;
3 скил.чесън;
1/2 ч.л.подправка (смес от ябълка би портокалова коричка);
1/2 ч.л.сол;
1/2 ч.л.кимион;
3 с.л.олио;

плънка:

50 гр.кашкавал;
2 сушени(мариновани)доматчета;
2-3 бр.кисели краставички;
сушени челадинки;

Ребрата натриваме със смес от сухите подправки и шпековаме с чесновите скилидки.Намазваме и с олиото,след което оставяме месото да се маринова за час-два на хладно.
Слагаме ребрата в тавичка.Изправени във формата на кръг като сме захванали двата края с дървени клечки за зъби.поливаме с 200 мл.вода.Завиваме с алуминиево фолио и печем за 40 мин.на 180С.Махаме фолиото и печем още 20 мин.като след като мине половината от времето пълним средата на короната със смес от настъргания кашкавал,наситнените краставички и домати и предварително накиснатите във вода горски гъби.
Поднасяме със салата според сезона .В нащия случай:домати.краставици,тученица,зелени маслини и кромид.
Да Ви е вкусно!





2 коментара:

  1. Много ми хареса идеята за "короната", Миленче! Получило се е чудесно! поздрави и хубав ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Иха, аз не обичам много ребра, но вида им ме впечатли, Миленче, а и при теб всичко е тооооолкова апетитно:)!

    ОтговорИзтриване