петък, 21 август 2015 г.

ПИЛЕШКИ ВУРСТЧЕТА С МАСЛИНИ И АРОМАТЕН СОС


продукти:

***продукти за вурстчетата:
500 гр.пилешко филе;
1/2 гл.кромид;
1 бр.яйце;
6-7 бр.маслини ;
5-6 стр.магданоз;
черен пипер;
сол;
мащерка;

олио за пържене;

***продукри за соса:
200 гр.консервирана манатарка;
3-4 скил.чесън;
3 с.л.смес брашно(черно и бяло);
1/2 лимон(сок);
100 мл.бяло вино;
олио;
сол;
               
В чопър слагаме нарязаното пилешко филе,кромид,магданоз и почистените от костилки маслини.Поръсваме с подправките и смиламе до получаването на кайма,към която добавяме и спойващото яйце.Оставяме за половин час в хладилник,за да се "отпуснат"ароматитите:).
В стреч фолио слагаме от пилешката смес,завиваме на стегнати рулца,които пускаме за десетина минутки във вряща на котлона вода.Оставяме вурстчетата да изстинат и ги запържваме до порозовяване в силно загрято олио.
Сосът приготвяме като в загрятата мазнина запържваме нарязаните чеснови скилидки.Добавяме и ароматните гъби.Разбъркваме за няколко минутки и поръсваме с брашното.Посоляваме и заливаме с виното и лимоновия сок.....Бъркаме до сгъстяване на соса.
Ако сметнем за нужно доразреждаме с вода.

Да Ви е сладко!



Тази прекрасна рецепта ме побутна към този шедьовър,благодаря ти Инче!

3 коментара:

  1. Миленка,
    чудесни вурстчета в сос.Правила съм и аз подобни, но в малко по - различен вариант.Чудесна рецепта.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Приказка! Браво, Миленка! Чудесна рецепта и отлично изпълнение! Напълни ми се устата само от гледане. :)))
    Непременно ще ги направя!
    Прегръдки и хубав ден, мила!

    ОтговорИзтриване
  3. шедеврално, както казват Батковците

    ОтговорИзтриване