понеделник, 31 август 2015 г.

МАСЛИНОВ ДИП


продукти:

300 гр.маслини без костилка;
50-60 мл.зехтин(олио);
6-7 скил.чесън;
3-4-5 с.л.доматено пюре;
1/2 лимон;
сол;
босилек;

Маслините ,които използвах бяха комбинирани(черни и зелени).Тях накълцах в блендера.
Чесънът със солта се счуква на гладка паста,към която постепенно добавяме зехтинът и лимоновия сок.Разбиването го правим или на ръка или с миксер,въпрос на наше желание.Посоляваме и овкусяваме с босилека(който от своя страна може да е пресен или сух).Към получената кашичка добавяме доматеното пюре и маслиновата паста.Нашият дип вече е напълно готов.
Да Ви е сладко!



8 коментара:

  1. Прекрасен дип Миленка.И аз правя подобни дипове с маслини и различни зеленчуци.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Милена, какие краски! Замечательный дип!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитай,Роди!Прекрасни коктейлни хапки стават с тази паста....Прегръдки:)!

      Изтриване
  3. С крекерче или без - чудесно дипче си спретнала, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  4. Обичам маслиновите пасти и честичко опитвам от тази вкусотия. Обаче с повечко доматено пюре, което дори е дало основния цвят на този дип, виждам при теб, Миленка. И е много апетитно! Поздрави от мен за добрата идея!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Бени,просто пюрето е турско(като едно времешното наше),гъсто и дори и малкото количество е достатъчно да доминира червения цвят:).

      Изтриване