събота, 19 септември 2015 г.

БАБА ГАНУШ С ПЕЧЕН ЧЕСЪН


продукти:

2 бр.патладжана;
2 с.л.сусамов тахан;
3-4 скил.печен чесън;
3-4 скил.чесън;
1 лимон(сок);
кимион;
сол;
зехтин;
магданоз;

Във фурната изпичаме патладжаните и 3-4 скил.чесън(необелени).
Обелваме готовия патладжан и към него прибавяме печения чесън(без люспите),счукания хрупкав чесън и лимоновия сок.Посоляваме с кимион и сол.Добавяме и тахана.Объркваме и намачкваме с вилицата.
Поднасяме със зехтин и ситно нарязан магданоз!




5 коментара:

  1. Чудесно е, Миленче! Веднага идвам с късче хляб. :)
    Поздрави и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ароматна разядка, Миленка! И с печен чесън съм сигурна, че е още по-апетитно.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка, сигурна съм, че печения чесън
    придава много по-различен вкус :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ellerinize sağlık. Çok leziz ve iştah açıcı görünüyor.
    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  5. Миленка,
    точно тази разядка не съм приготвяла.Интересен вкус с печен чесън и тахан.Много, много апетитни снимки .
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване