сряда, 23 септември 2015 г.

КАША ОТ ГРИС


продукти:

1 л.вода;
100 гр.грис;
1 -2  ч.л.сол;
50 мл.прясно мляко;
100-150 гр.саламурено сирене;
50 гр,краве масло;

смлян черен пипер;
магданоз;

В подсолената вода пускаме и маслото.Когато водата заври сипваме малко по малко гриста като разбъркваме с дървена лъжица.Прибавяме и млякото заедно с нароненото сирене.Дърпаме от горещия котлон вече сгъстената каша.
Поднасяме с прясно смлян пипер и наситнен уханен магданоз.
Да Ви есладко!

Тази каша(без черния пипер)често правех на децата си когато бяха мънички,а те от своя страна сладко си я хапваха:))))(както и сега )!



Ако Ви харесва моят блог ще се радвам на помощта ви в популяризирането му,като споделяте моите рецепти чрез иконите под последната снимка от статията в някоя от социалните мрежи по ваше желание!
Приемете моята благодарност:)!


5 коментара:

  1. Миленка,
    благодаря ти за тази простичка и вкусна рецепта.Обикновено правя гриса в сладък вариант, но тази солена идея е прекрасна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Никога не сме опитвали солена каша с грис, Миленка! Едно от странните и непознати неща за ядене :)
    Ще опитаме непременно, благодарим ти за идеята!

    ОтговорИзтриване
  3. За мен солен грис е непознат вкус, но никога не е късно човек да научи нещо ново. У дома обичаме грис, и аз обожавам всякакви солени кашички, така че ще опитам непременно. :)
    Благодаря ти за идеята, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  4. Изненада! Солен грис - ще се пробва

    ОтговорИзтриване
  5. Интересно, таковО не съм папала!

    ОтговорИзтриване