понеделник, 7 септември 2015 г.

ПИЛЕ КАША


продукти:

1/4 пиле;
3-4 с.л.брашно;
1/2 ч.л.морска сол;
7-8 бр.маслини;
1 ч.ч.прясно мляко;
1 ч.ч.кисело мляко;
50 мл.зехтин;
черен пипер;

В подсолена с 1/2 от солта вода сваряваме пилето.Обезкостяваме месото и прецеждаме бульончето.
Двата вида мляко смесваме в купа.Посоляваме с останалата солчица и рабъркваме с тел или вилица.
Загряваме зехтина и в него запържваме брашното.Без да спираме с бъркането добавяме млечната смес и малко от бульончето  така,че гъстотата да ни се хареса.Имайте едно наум,защото знаете,че всяка каша с изстиването си се сгъстява.Пускаме в тенджерката и накъсаното пиленце и разполовените(почистени от костилките ако са имали такива:)) маслинки.
Оставяме за 5 минутки на котлона при ниска температура.
Поднасяме с смлян пиперец!


2 коментара:

  1. Обичам пиле каша! Прияде ми се рано-рано сутринта, Миленче... и почти физически усетих аромата на маслинки и зехтин в кашата...
    Поздрави, Валя

    ОтговорИзтриване
  2. Ама нямаше да е по "миленски", ако не беше бухнала вътре и маслини:))

    ОтговорИзтриване