понеделник, 12 октомври 2015 г.

СПАНАЧЕН МИШ-МАШ (вариант 1)


продукти:
500 гр. спанак;
150 гр.пушено свинско филе;
2 стр.праз лук;
100 гр.сирене;
50 мл.зехтин;
50 гр.краве масло;
5-6 бр.яйца;
сол;
лют червен пипер(по желание);

Измиваме и накъсваме спанака.
В по дълбок съд загряваме кравето масло и зехтина.Когато температурата е достатъчно висока в мазнината изсипваме кръгчетата праз и дребните парченца пушено месо.След десет -петнайсет минути при тях пъхваме и хрупкавия спанак.Посоляваме.След още десетина минутки чукваме яйцата и добавяме натрошеното сирене.
Ястието е готово за сервиране когато яйцата са видимо изпържени.
Поднасяме с щипка лют пипер ако желаем да ни е по-пикантно .......






3 коментара:

  1. Чудесна идея, Миленка!
    Обичам комбинация на спанак с яйца :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Изключително вкусен "миш-маш"!
    Хубава седмица, Миленче!

    ОтговорИзтриване