четвъртък, 22 октомври 2015 г.

ПЕЧЕНО СВИНСКО МЕСО С ЛИМОН


продукти:

1 кг.свински гърди (без кост);
8-10 бр.дребни моркови;
7-8 бр.по-едри картофи;
2 стр.праз лук;
1 бр.лимон;
сол;
пушен червен пипер;
черен кимион;
млян кимион;
млян черен пипер;
олио;


Тази рецепта е от онези.....,простите,неангажиращи със себе си,бедни от към продукти,но и от гозбите запомнящи се с аромат,вкус и вид:)))!

Обелваме картофите и разполовяваме по дължина.Към тях в тавичката прибавяме и почистения нарязан на парчета с дължина 6-7 см.праз и целите морковчета.В съда добавяме и месото и нарязания на филийки лимон.Подправяме със солта и останалите аромати,чието количество оставям на ваш вкус.Объркваме всичко с ръце.Поливаме с 150-200 мл.вода и малко олио(ако решим че е нужно).Покриваме тавичката с алуминиево фолио и печем час-час и половина на 160С.като десетина минутки преди изключването на печката печенето е без фолио.
Да Ви е сладко!



6 коментара:

  1. Миленка,
    чудесни предложения.Пиле лютика не съм приготвяла никога, не е характерно за нашия край , но е станало чудесно ястие.А лимонът и аз много го обичам.Добавям и парчета лимони, и лимонов сок към всякакви ястия.Придава страхотен аромат и вкус.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка, много изкушаваш отново!
    А за добавката на лимон се присъединявам и аз :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Merhabalar, çok leziz, çok iştah açan bir görüntüsü var. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  4. Разкошно ястие, Миленче! Напълно в унисон с гадното и хладно време навън. Спокоен уикенд от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленче, чудесна порцийка си заснела и приготвила!

    ОтговорИзтриване