сряда, 18 ноември 2015 г.

БРЪЗ СВИНСКИ ЕЗИК


продукти:

2 бр.свински език;
2 бр.червена чушка;
2 скил.чесън;
125 гр.краве масло;
сол;
микс пипер(черен,червен,бял и зелен);

В подсолена вода сваряваме добре почистения език.
Сварената карантия нарязваме на филийки.
Маслото разтапяме в тигана до като зацвърчи и замириши на съблазнително.Когато това се случи към запържната мазнинка добавяме нарязаните на едро чушки и чеснови скилидки,а след около 5-6 минутки и езика.Посоляваме както със сол(ако е нужно така и с пресно смлян пипер.
След 10 мин. поднасяме  порцийката със свежи подправки(магданоз или копър)!



3 коментара:

  1. Чудничко, Миленка!
    Обичам език и тази идейка ми допада. Благодаря за рецептата и поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,милост нямаш,това е просто БОЖЕСТВЕНО! :)

    ОтговорИзтриване