събота, 12 декември 2015 г.

ДЕСЕРТ С КРУШИ И ОРЕХИ НА ТИГАН


продукти:(8-10 порции)

1 коф.кисело мляко;
2 бр.яйца;
5-6 бр.круши;
1 пак.бакпулвер;
1 ч.ч.орехови ядки(предварително запечени);
2 с.л.течна ванилия;
5-6 с.л.захар;
6 -7 с.л.брашно;
щипка сол;

4 с.л.меко краве масло;

пудра захар(кафява захар) за поръсване;

Погасяваме бакпулвера в киселото мляко.Разбивайки добавяме яйцата,солта,ядките и захарта.Сипваме ванилийката и лъжица по лъжица приобщаваме брашното.
Половината от маслото разстапяме на дъното загрят тиган.Изсипваме 1/4 от тестото и когато запичането се усети осезаемо разпределяме обелените половинки на 1/2 от крушите.Поръсваме с ароматните ядки и заливаме с другата 2/4 от тестото.С шпатулка наглеждаме десерта да не прегори и в точния момент с помоща на голяма чиния обръщаме и преплъзваме със суровата страна "палачинката".След около 4-5 мин.сервираме с поръска от желаната захар.
По същия начин оползотворяваме и останалото тесто......



Eто и десертът как изглежда без плодово участие.........


4 коментара:

  1. Интересни, нестандартни рецепти правиш,Миленка! Харесва ни, че следваш своя път в куклинарията. И това предложение е апетитно както и предишните ти! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Крушите свърших вече, но ще пробвам с ябълки. С този десерт ме подсети за едни панирани ябълки, скоро не съм ги правила.
    Спорна нова седмица, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    интересно предложение за десерт на тиган.Лесен и ефектен, същевременно много нетрадиционен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, че вкусно и ароматно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване