петък, 8 януари 2016 г.

ПИЛЕШКО С ЛУК И ГЪБИ (яхния)


продукти:

1/2 бр. пиле;
4 гл.кромид;
300 гр.гъби;
1 бр червена чушка;
3 с,л доматено пюре(доматен сос);
олио;
сол;
черен пипер;
сух босилек;

Сваряваме в подсолена вода пилето или както аз направих го осолих и изпекох.Ако сме го сварили оставяме бульона за супа:).Накъсваме почистеното месо на едри парчета.
Загравяме олиото в удобна за целта тенджерка и правим задушаващо запържване на едро нарязаните лук и гъби.Посоляваме и добавяме месото,а малко след него и доматената паста.Добавяме водичка колкото да покрие ястието.Овкусяваме с подправките и намаляме температурата.Оставяме ястието да си къкри до готовност(да остане на мазнинка).
Да Ви е сладко!


5 коментара:

  1. Ох, че вкусно!
    Топвам си и хич не спазвам диетата с такава вкусотия!
    Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  2. Да, присъединявам се към коментара на Аурелия! Много вкусна яхния! Поздрави, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  3. Разкошотийка за студено време, Миленче! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Всеки път ми се иска да приседна на трапезата ти, Миленче...

    ОтговорИзтриване
  5. Миленка,
    баба ми навремето правеше чудни яхнии - и постни, и месни.И твоята яхния е прекрасна, чудесна комбинация от продукти.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване