вторник, 1 март 2016 г.

ГАЛЕТ С КРУШИ И ЯБЪЛКИ



продукти:

***тесто:
125 гр.краве масло(меко);
1 бр.яйце;
2 ч.ч.брашно;
1/2 каф.л.сол;
3-4 с.л.пудра захар;
1 с.л.течна ванилия;

***плънка:

2-3 бр.ябълки;
1 бр.круша;
1 с.л.мед;
1 бр.яйчен белтък;
бяла захар;
канела;

 Омесваме маслено тесто от изброените за целта продукти.
Разточваме кръг върху хартия за печене.
Почистените плодове нарязваме на полу месеци и подреждаме в спирала върху маслената кора като оставяме около два пръста от края и свободен.След като сме наредили плодовете този свободен край го завиваме и леко притискаме.
Белтъкът разбиваме заедно с течния мед и с тази смес намазваме с помощта на четка галета.
Поръсваме със захар и канела и печем до порозовяване при 160С на фурната.



4 коментара:

  1. Много апетитно изглежда, Миленче! Преди няколко дена гледах разкошни круши на пазара, така че ще пробвам през почивните дни. Усмихнат ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Вкусотийка, Миленка! Честита Баба Марта!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита баба Марта, Миленка! Чудесен галет!

    ОтговорИзтриване
  4. Мдааа, нещо ми се вижда си го изкривила кръга на галета...предлагам да го изравня:) Прекрасен е...мммм...

    ОтговорИзтриване