четвъртък, 24 март 2016 г.

РИЗОТО С ПИЛЕШКИ ВОДЕНИЧКИ

продукти:

500 гр.пилешки воденички (сварени);
1 ч.ч.ориз;
3 ч.ч. бульон ; 
1/2 стр.праз лук;
1 бр.зелена чушка;
1 бр.морков;
30-40 мл.олио;
черен пипер;


магданоз; 

Загряваме олиото в удобен съд.За 3-4 мин.запържваме едро нарязания праз(нарязали сме го на кръгчета.Добавяме ситно нарязаните на кубчета чушка и морков,заедно с ориза.след още 3-4 мин.добавяме и наситнените воденички и 1/3 от бульона.Когато течноста се усвои добавяме още една чаша бульон....,а след поемането и на това количество сипваме и последната порция течност.
Поднасяме със свеж магданоз и уханен ,пресносмлян черен пипер!
Аз обичам това ризото,гарнирано и с лимонов сок,,,така че ако решите опитайте го и по този начин !:)






5 коментара:

  1. Красота. Обичам когато някой влага старание и желание не само в готвенето, а и в поднасянето, а ти определено си естет, Миленка! Честит празник, с пожелания за здраве и благоденствие!

    ОтговорИзтриване
  2. Апетитно ризото, Миленка! А фотосите го правят още по-апетитно!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :)Така е Валя,Ира!Хем бързо,хем вкусно....

      Изтриване