сряда, 9 март 2016 г.

КАРТОФЕНА ТАРТА

продукти:
500-600 гр.картофи:
800 гр.свинско месо(шарено);
200-250 гр.кашкавал;
2 гл.кромид лук;
2-3 скил.чесън;
1/2 червена чушка;
мащерка(суха);
сол;
олио;

В подсолена вода сваряваме обелените картофи.
Ситно нарязваме месото и заедно с лука и чесъна,нарязани на дребно,го задушаваме с малко водичка.Добавяме олио и сол.Овкусяваме с мащерката и добавяме още малко водичка,месото трябва да е готово за консумация,прибавяме и наситнената,червна пиперка.Течността трябва да е напълно извраяла и оставяме да изстине и когато това стане,объркваме с настъргания кашкавал.
Започваме с оформянето на ястието...Картофите нарязваме на шайби,по-дебелички.Запълваме дъното на кръгла тавичка с тях и същевременно оформяме картофен борд.Изсипваме между картофите меснокашкавалената плънка и печем за 20-30 мин. на 160 С.
Поднасяме с салата и разбира се не забравяме и прясно смлян черен пипер.........




5 коментара:

  1. Страхотна идея! Щом има и месце, няма да го подмина:)

    ОтговорИзтриване
  2. Мммм... Миленка, много апетитно изглежда!

    ОтговорИзтриване
  3. Ама колко съм доволна че можах и от телефона си да направя коментар, не ми се получаваше до сега! Поздрав с усмивка 😘

    ОтговорИзтриване
  4. Тази тарта я загледах веднага щом си пуснала публикацията.Ама пустий време все не стига. Уф, ама много вкусно готвиш бе,душа :)))
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  5. Миленка, от къде ти идват на ум тези вкусотии, брей!

    ОтговорИзтриване