четвъртък, 7 април 2016 г.

САЛАТА ОТ ПЕЧЕНИ КАРТОФИ И ТИКВА

 продукти:

500 гр.тиква(цигулка);
500 гр.картофи;
щипка-две смлян черен пипер;
едра сол;

***дресинг:

1 гл.чесън;
6-7 стр.магданоз;
1 лимон(сок);
1 шепа запечени орехови ядки;
100 мл.олио;
сол;

Почистените и нарязани на кубчета картофи и тиква подреждаме в покрита с хартия тава.Поръсваме със смляна едра сол и черен пипер.Печем до готовност на вентилаторна фурна при 180 С.

Продуктите,които съм изброила(обелените скилидки чесън,орехите,лимоновия сок,олиото,магданоза и солта)пасираме с пасатор.
Овкусяваме картофите и тиквата с желаното от нас количество дресинг.
Прекрасна салата се получи!
Всъщност това ми предложение би била една великолепна гарнитура към една сочна пържола например...:)




1 коментар:

  1. Миленка,
    страхотна е салатата.Ако се направи и със сладък картоф ще стане прекрасна.Ще я изпробвам , харесаха ми и подправките.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване