петък, 8 април 2016 г.

КАДИФЕНА СУПА С ХРУПКАВИ ЛЕШНИЦИ




продукти:

500-600 гр.картофи;
200-300 гр.тиква(цигулка);
2 гл.кромид лук;
1/2 вр.магданоз;
6-7 с.л.олио;
щипка зърна ким;
7-8 зърна черен пипер;
едра сол;

30 гр.печени лешници;

В 2 л.вода сваряваме обелените и едро нарязани картофи,тиква,магданоз и кромид.Посоляваме водата и подправяме с олиото и зърната ким и черен пипер.
Когато се уверим,че зеленчукът е сварен пасираме до пълна гладкост.
Поднасяме със ситно нарязан магданоз и счукани лешници.
Тъй като сме любители на пикантните храни,аз поднесох за допълнение и лют пипер...
Лимонът също е прекрасно допълнение!



1 коментар: