вторник, 10 май 2016 г.

ТРОЙНО МЕСНО РУЛО


продукти:

1 кг.свински стекове;
1 кг.свински гърди без кост;
0,500 кг.кайма смес;
1 ч.ч.грах и морков(замразени);
150 гр.пушено сирене;
1/2 гл.кромид;
олио/зехтин;

черен кимион;
пушен червен пипер;
черен пипер;
сол;

Стековете и гърдите изтъняваме с дървено чукче,но не прекаляваме,защото ще ги пооудряме в последствие.....Подреждаме месото върху фолио във формата на правоъгълник щахматно во вид...Покриваме с още едно фолио(найлоново)и пак вземаме дървения чук.Посоляваме месния правоъгълен блат със сол и черен пипер.
Каймата омесваме със сол,ситно нарязания или настърган кромид лук и зеленчуците.
В единия край на месото подреждаме каймата и леко поразплескваме.По средата и нареждаме нарязаното пушено сирене.С помощта на найлона навиваме месото на стегнато руло.преместваме в правоъгълна тава.намазваме месото с олио или зехтин.поръсваме с пушен пипер и черен кимион.Сипваме в съда бирата .Покриваме с алуминиево фолио и печем около 2 часа на 180С като 20-30 мин.запичаме без фолито.
Да ви е сладко!
Аз нарязох картофи около месото и беше чудесно!





Няма коментари:

Публикуване на коментар