вторник, 3 май 2016 г.

КУРАБИЙКИ С МАСЛО

Тази година великденските ми ястия ги споделям следпразнично,но надявам се ,че ще са Ви интересни :) !Този празник е балсам за душата на всички ни не само с прекрасните аромати,които се разнасят из домовете ни,но най-вече с милите срещи с любимите ни  хора........
Обичам и жадувам за тези семейни трапези!




продукти:

4 бр.яйца;
1 коф.кисело мляко;
1 ч.ч.бяла захар;
1 амонячна сода;
1 ч.л.сода за хляб;
50 гр.меко краве масло;
кората на 1 лимон;
брашно колкото поеме за меко тесто;
Много добре разбиваме набухвателите с киселото мляко.Сипваме и захарта,а след нея чукваме яйцата като оставяме един жълтък за намазване.Ароматизираме със ситно нарязаната лимонена кора и разбиваме сместа заедно с мекото масло.малко по малко добавяме и брашното,което е толкова,колкото да получим меко тесто(нелепнещо).
Оформяме топчета,които подреждаме върху хартия.намазваме с разбития жълтък и поръсваме с кристална захар.
Печем на 170С!





3 коментара:

  1. Страхотни са, Миленка и как само са отворили! Разкош!
    Подобни курабии правя за всеки Великден, но с повечко масло. Много са ни любими и не бих ги заменила с други, дори и с онези, рисуваните. :)
    Христос Воскресе! Здрави и благословени бъдете всички у дома!
    Прегръдки и прекрасен май от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти,Ирме и те прегръщам!Честити празници!

      Изтриване
  2. Козуначе, зачервено, курабиики, уют...какво повече му трябва на човек:) Прегръдка, Миленка!

    ОтговорИзтриване