вторник, 21 юни 2016 г.

ТОПЕНИЦА ОТ ПАТЛАДЖАН И КИСЕЛО МЛЯКО


продукти:

3-4 бр.патладжани;
2 с.л (с връх)овче кисело мляко;
1/2 гл.червен лук;
1 /2 гл.чеснов лук;
1/2 вр.магданоз;
2-3 с.л.нарязани,мариновани,сушени домати;
4 с.л.зехтин;
сол;

Измиваме и изпичаме патладжана във фурната.Между тях изпичаме и обеления и едро нарязан кромид лук.
Вътрешността на патладжана,изпечения кромид,чесновите скилидки и магданоза пасираме в блендер.Объркваме с киселото мляко,зехтина,сушените доматчета и солта.
Поднасяме с брускетки,гризини или просто сухарчета!
Прекрасна закуска и мезе е тази топеница!



3 коментара:

  1. Чудесна и вярвам много вкусна топеница, Миленка!
    Непременно ще я направя! :)
    Благодаря ти за рецептата!
    Поздрави и прохладна вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    тази топеница е чудна.Правя и аз подобна, но без сушени домати.Но с тях е определено по - вкусна.Веднага ще я изпробвам, имаме засяти патладжани в градината.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Олеле, това ще се прави скоро!

    ОтговорИзтриване