четвъртък, 23 юни 2016 г.

МАСЛЕН ЧЕРЕШОВ КЕЙК

 Скоро отмина Черешова задушница и тази година реших да раздам не череши като плод,а да направя десерт с череши...Тъй като освен този църковен празник ние бяхме поканени и на личен празник на двама малки наши приятели,прецених ,че ще направя два кейка (единия за здраве),различаваха се само по това че единият бе поръсен с ванилена пудра захар,а другият с разтопен шоколад.Великолепни се получиха,така,че не се чудете дълго и се възползвайте от наличието на череши на пазара :)

продукти:(за 1 кейк)
250 гр.краве масло;
400-500 гр.череши;
4 бр.яйца;
1 ч.ч.захар;
6 с.л.прясно мляко;
1 ч.л. сода за хляб;
1 с.л.лимонови корички(стърготини);
1 с.л.лимонов сок;
1 1/2 ч.ч.брашно;
1 щипка сол;
1 пак.ванилена пудра захар;

пудра захар за поръска;
150 гр.шоколад с цели лешници;

Черешите почистваме от дръжките и костилките.
Към мекото масло добавяме захарта и едно по едно яйцата .Пазбиваме на хубав хрем.Подправяме със солта,ванилията,лимоновите корички,лимонов сок,прясното мляко ,в което сме разтворили содата за хляб.Малко по малко приобщаваме и брашното,а след него и плодовете.
Изсипваме сместа в намаслена форма и печем в загрята предварително фурна на 170С до готовност.
Поднасяме с поръска от пудра захар или заливаме с разтопен шоколад!
Да Ви е вкусно!





4 коментара:

  1. Чудесна комбинация от череши, лимонови кори и масло....гаранция за страхотен вкус!

    ОтговорИзтриване
  2. Прелестни са и двата кейка! Комбинацията на продукти е вълшебна! Поздрави, Миленче!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    разкошни са и двата вида кекс.Страхотни аромати и вкусове.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване