петък, 24 юни 2016 г.

ПИЛЕШКИ КЮФТЕНЦА ПО ГРАДИНАРСКИ (на тиган)


продукти: за 2-3 порции

***за кюфтенцата:
1 пилешка пържола от бут;
1 пилешко филе;
1 стр.пресен лук;
1 бр.яйце;
5 с.л.прясно мляко;
1/2 ч.л.сода;
черен пипер;
сол;
магданоз;

2 бр.моркови;
1 бр.тиквичка;
1 малка гл. кромид лук;
6-7 бр.чери доматчета;
1 бр.чушка(по желание);
3-4 с.л.кисело мляко;
30-40 гр.настърган кашкавал(краве);

олио/зектин за пържене (около 50 мл.);


Месото за кюфтенцата смиламе в чопър.Омесваме прясното мляко в което сме разбъркали содата.добавяме ситно нарязания магданоз,пресен лук,подправките и яйцето.Оставяме на хладно за 20-30 мин.,след което изпържваме малки с големината кюфтенца.оставяме да се отцедят върху хартия.
В същия тиган запържваме дребните кубчета тиквичка,чушка и кромид.След 4-5 минутки добавяме и "обелките"от морков.Посоляваме и добавяме кюфтенцата ,да си поговорят със зеленчуците.Пускаме в тиганчето и черитата.След 4-5 мин.добавяме сместа от кисело мляко и кашкавал.
Поднасяме с обилно поръсен,наситнен магданоз!




3 коментара:

  1. Е, много е вкусно, ти си просто измислячка на вкусни манджи:)

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    навремето баба ми правеше куфтета от месото на петел.Понеже това месо е по - твърдо тя му намираше приложение под формата на кайма.Кюфтенцата ползваше за различни ястия, дори правеше супа топчета и мусака с такава кайма.Така ,че наистина каймата от пилешко става за всичко.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,как ти хрумват не знам,обаче винаги ме уцелваш право в сърцето с твоите страхотни гозби!И тази много ми харесва,отбелязвам си я!

    ОтговорИзтриване