четвъртък, 21 юли 2016 г.

ТОПЛА САЛАТА СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ

 продукти:

200-300 гр.зелен фасул;
1/2 гл.червен лук;
2 с.л.мариновани сушени домати;
1 с.л.зехтин;
20 гр.краве масло;

***дресинг:

2-3 с.л.светъл балсамов оцет;
сол;
чесън;
магданоз;
печени лешници/кайсиеви ядки;

В подсолена,вряща вода  потапяме измития и почистен зелен фасул за 5-6 мин.Ако има конци не се притеснявайте ,а с картофобелачка го обелете по краищата,моят случай бе такъв:)
Загряваме двете мазнини в тиган.Пускаме отцедения зелен фасул и едрите,лучени полумесеци.Разбъркваме за 2-3 мин.и сипваме 2/3 от дресинга за още минутка-две.
Сервираме като допълваме и остатъка от дресинг сосчето!
Тази салата е чудесна и като гарнитура!


1 коментар:

  1. Миленка,
    нямаш никаква умора, твориш прекрасни изкушения в кухнята.Тази салата е чудесно лятно разхлаждащо мезе.Ще я опитаме у дома.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване