петък, 12 август 2016 г.

МИШ МАШ


Миш маш! Когато чуем това словосъчетание,веднага си представяме (поне аз) лято,топъл хляб.
Няколко пъти съм побликувала това ястие в различни варианти:с пресни чушки,с печени чушки,на фурна......,но днес се надявам приятно да ви изненадам и с техниката и споднасянето!
Вкусът е несравним:деликатен и незабравим!

продукти:(за 3 порции)

3 бр.червена пиперка;
6 бр.яйца;
100 гр.краве масло;
50 гр.краве сирене;
1 малка гл.кромид;
1 бр.домат;
2 с.л.олио;
сол;
магданоз;

Пиперките почистваме,изпичаме,задушаваме и обелваме!
Яйцата с малко сол разбиваме много хубаво с тел в съда в който ще ги приготвяме.
Слагаме в тенджерката с яйцата кравето масло и включваме котлона.Бъркаме с телта докато бърканите яйца са напълно готови...По този начин получаваме бъркани яйца,много нежни ....
В загрятото олио запържваме ситно нарязания лук и добавяме дребно нарязания домат.Посоляваме и оставяме за десетина минутки да се готви сосчето.
Поднасяме по следния начин:
*посоляваме пиперката;
*покриваме с бърканите яйца;
*разпределяме сос;
*поръсваме с натрошено сирене и ситно накълцан магданоз;

Да Ви е сладко!





4 коментара:

  1. Чудесен миш-маш, Миленка!

    ОтговорИзтриване
  2. Много интересен начин за приготвяне на миш-маш, Миленка, Ние го готвим доста по-различно, но и твоят много ни хареса, Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    много интересен начин за приготвяне и поднасяне на миш - маш.Доста по различно поднасяне от класическия вариант.Но е много лесно, бързо и същевременно с много кратък престой край печката в тези горещини.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Пак ще кажа, че това е един от най-вкусно изглеждащите блогове, голяма майсторка си!

    ОтговорИзтриване