неделя, 18 септември 2016 г.

СВИНСКИ ХАПКИ ВЪРХУ МУНГ(бобено) ПЮРЕ


продукти:

****пюре:
300 гр.боб "Мунг";
2-3 бр,картофи;
50-60 гр.краве масло;
1/2 ч.л.горчица;
1 -2 с.л.кисело мляко;
сол;

***свинско:
250-300 гр.свинско месо(шарено);
1 -2 гл.кромид лук;
1 с.л. кафява захар;
олио;
черен пипер;
сол;

магданоз;

Боба измиваме и накисваме предварително(около час).Сваряваме в подсолена вода картофите и боба.Не се притесняваме от това,че картофите може да са готови преди боба.Махаме ги и доваряваме другият продукт.Прецеждаме и в удобна купа овкусяваме с останалите продукти и с ръчна преса сътворяваме вкусното пюре.
Свинското режем на малки парченца,объркваме го с полумесеците лук и подправки.Заливаме с 200 мл.вода(може да добавите и още малко) и оставяме да се задушава под капак.Трябва месото да е в готовност на мазнинка,а лукът да е карамелен.
Сервираме порция съставена от бобено канапе,обилно покрито с месо и лук,поръсена с магданозена свежест!




1 коментар:

  1. Е,такова бобено пюре от боб - мунг в съчетание с картофи не съм правила.Даже и само чисто пюре от боб - мунг не съм приготвяла.Чудесно ястие се е получило, открадвам си идеята.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване