понеделник, 26 септември 2016 г.

ТИКВЕН ЩРУДЕЛ


продукти:

1 пак.кори "Фамилия";
400-500 гр.тиква;
1 бр.ябълка;
3 с.л.олио;
150 гр.захар;
2 бр.ванилии;
1 с.л.канела;
50-60 гр.сушени,червени боровинки;


125 гр.краве масло;
250 мл.течна сметана(готварска);

ванилена захар;

Тиквата и ябълката се почистват и настъргваме.В тенджера загряваме олиото и добавяме плодовата смес.Задушаваме поне 10 мин..Цветът се променя към силно оранжево.Добавяме 120 гр.от захарта и бъркаме още 3-4 мин..Дърпаме плънката да изстива и я овкусяваме с ванилията и канелата.
Разтапяме кравето масло.
Вземате тавата,избрана за десерта и намазваме дъното и с масло.Поставяме 2 кори и намазваме с масло.
Отново вземаме 2-3 кори.Мажем с разтопеното краве масло.разпределяме ароматната плънка.Поръсваме с червени боровинки и завиваме на пура.Поставяме върху вече покрита тава.Така правим още 5-6 рула,които покриваме с последните 2-3 листа кори за баница.Мажем с масло,поръсваме с останалите 20 гр.захар и заливаме със сметаната.
Печем до готовност на 170 С с вентилатор.
Разрязваме полуизстиналия десерт и поръсваме с ванилена захар при поднасяне!



3 коментара:

  1. Обожавам всичко тиквено ;)
    Считай го за направено Миленка :)
    Обезателно ще споделя за резултата!
    Поздрав с усмивка :)

    ОтговорИзтриване
  2. Този щрудел със сметана е чудесен Миленка.И аз правя комбинация от ябълки, тиква, понякога дюля, но сметаната чудесно го допълва.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване