неделя, 4 септември 2016 г.

АПЕТИТКА

продукти:

1 кг.доматено пюре;
1 гл кромид лук;
2 кг.люти чушки;
6-7 стр.кервиз;
1 кг.домати;
100 мл.оцет;
3-4 скил.чесън;
захар( около 200 гр.);
олио (около 200-300 мл.);
черен пипер;
сол;

Една трета от лютите чушлета опукваме,а другите(почистени от дръжките) изпържваме в олио и обелваме (олиото прибираме и така вече си имаме люто олио).
В олиото предвидено за рецептата запържваме нарязания лук.добавяме и чесъна.След 7-8 минутки добавяме и настърганите домати,които ще добавят свежест и нарязания кервиз.Добавяме и двата вида люти чушки(без дръжките както споменах :) ).Добавяме оцета и доматеното пюре.Бъркаме докато няма излишна течност.Посоляваме със сол,захар и пипер.
Пасираме и прибираме в съд за хладилник или стерилизираме в бурканчета за 20 мин.






2 коментара:

  1. Спечели ме, Миленка! Страхотна е, а пък така хубаво си я поднесла в тази невероятна чинийка! Прекрасни снимки! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Миленка,
    баба ми навремето много я правеше тази апетитка, тя беше почитател на лютите чушлета.Но тази година май ще се прави у дома, много люти чушлета имаме.А ги обичат , чудесна разядка са.Твоята апетитка идва точно на време.Ще си запиша рецептата.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване