сряда, 7 септември 2016 г.

БЪРЗА МАНДЖА СЪС СВИНСКО


продукт:

250-300 гр.свинско месо(шарено);
3-4 бр.картофи;
1 бр.морков;
1 бр.ябълка;
1 стр.праз лук;
1 бр.червена чушка;
1 бр.жълта чушка;
1/2 вр.магданоз;
2 щипки семена от копър;
6-7 зърна черен пипер;
олио;

Месото нарязваме на хапки.Посоляваме  и в олиото за 2-3 минутки ги запечатваме.Заливаме с 100 мл. вода и задушаваме.Добавяме останалите продукти без ябълката,(когато течноста вече я няма,а е останала само мазнинката)нарязани на по-едричко като от магданоза само дръжките.Добавяме подправките и още малко водичка (около 150-200 мл.).Готвим търпеливо като 7-8 мин.преди да изключим котлона добавяме ябълковите едри резанчета.Ястиетооставяме с малко сос и поднасяме със ситно нарязано ,свежо магданозче.
Бон апетит!




2 коментара:

  1. Миленка,
    ябълките обикновено са чудесни при приготвяне на дивеч, но виж и в този случай са прекрасна добавка към това ястие.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване