вторник, 4 октомври 2016 г.

ОВЕСЕН СОЛЕН КЕЙК "ЕСЕН"


продукти:

1 ч.ч.прясно мляко;
2 бр.яйца;
1/2 ч.ч.олио;
20-30 гр.филе "Елена" или подобно;
1/2 ч.л.сол;
1/2 гл.червен лук;
2 бр.печена пиперка;
1/2 бр.домат;
2/3 ч.ч.натрошено сирене;
1 бакпулвер;
1 с.л.ронена чубрица;
щипка черен пипер;
1 1/2 ч.ч.овесени трици;
1 1/2 ч.ч.брашно;

кашкавал;
люто чушле;

Разбиваме яйцата с олиото,а към сместа добавяме прясното мляко,в което сме разтворили бакпулвера.
Посоляваме и прибавяме ситно нарязаните зеленчуци.Фино нарязаното филе и натрошено сирене също пускаме в купата.С шпатула объркваме обогатеното тесто с овеса и брашното.
Печем в правоъгълна ,кексова форма на 160С до готовност.Поръсваме с настърган кашкавал,омесен със наситнена люта чушка (по желание).








1 коментар:

  1. Миленка,
    чудесен кейк - асорти.Много интересен и вкусен.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване