МЛЕЧНИ ХЛЕБЧЕТА СЪС СЕМЕНЦА


продукти: (за 14-15 бр.)

300 мл.прясно мляко;
1 ч.ч.овесени трици;
2-2 1/2 ч.ч.бяло брашно;
11 гр.суха мая;
3 с.л. зехтин;
2 с.л.захар;
1 ч.л.сол;
2 с.л.ленено семе;

белени тиквени семки;
едра морска сол;

От топлото прясно мляко отделяме 2-3 с.л.,а в останалото разтваряме захарта и сухата мая.Оставяме да се "захване".
В дълбока купа объркваме овесените трици и 2 ч.ч.от бялото брашно заедно със солта,лененото семе и зехтина.Разбърквайки с дървена бъркалка добавяме млечната смес.Омесваме меко тесто и за целта ако нужно добавяме останалото бяло брашно.покриваме с кърпа и оставяме да се удвои размера на тестото.
От втасалото тесто оформяме 14-15 топчета,които нареждаме в удобна,покрита с хартия тава.Намазваме с четка всяка питка с мляко и набождаме тиквените семки.

Поръсваме с едра солчица и печем в предварително затоплена фурна на 160С до готовност.
По време на печенето под скарата слагаме съд с вода,по този начин се получава лъскава коричка....
Питките са великолепни!




Коментари

  1. Миленка,
    чудесни хлебчета, отново с трици и различни семена.Много вкусни и интересни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. Тарльовците са така пухени отвътре, че ми иде да се пресегна и да си грабна!

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар