петък, 7 октомври 2016 г.

ПУХКАВИ КОКОСОВИ КУРАБИЙКИ


продукти:

4 белтъка;
1 ч.ч.захар;
1 ч.ч.кокосови стърготини;
1 ч.л.аромат "Кокос";
1 ч.ч.оризово брашно;
щипка едра сол;

Белтъци,които са на стайна температура развиваме на гъст,пухкав сняг заедно със солта и захарта.Прибавяме кокоса и продължаваме да разбъркваме с миксера.Сипваме течния аромат и малко по малко брашното.
Оформяме курабийките с лъжица върху хартия ,с която сме покрили тавата.
Печем в предварително загрята фурна на 160С до деликатно порозовяване на сладките!
Прекрасни са,така че запретвайте ръкави и се насладете на тези пухчета :) !




8 коментара:

  1. Разкошни малки бижута, Миленка
    и така красиво се допълват към уюта и финеса на оформлението ...
    Поздравления, усмихнати и вдъхновени есенни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Прекрасен комплимент,но нескромно потвърждавам,че са великолепни на вкус тези курабийки,Ди!Желая и на теб здрава и красива есен!

      Изтриване
  2. Tъкмо имам един пакет оризово брашно и се чудя в какво да го ползвам.
    Прекрасна идея са тези сладки, Миленка! Приличат на малки облачета.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Миленка,
    веднага си записвам тази много лесна и ароматна рецепта.Много красиви сладки са се получили.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  4. Чудни са, ще ги пробвам, в удобен момент.

    ОтговорИзтриване