сряда, 19 октомври 2016 г.

ПИЛЕШКО ВРЕТЕНО "POPPY POLLO"

От снимките не съм очарована,но тъй като скоро отново ще го предложа на нашата трапеза и ще ги подменя,реших да Ви споделя на пръв поглед елементарната рецепта за пилешко вретено...Казах ,че само изглежда нищо особено,а в това ще се уверите лично,надявам се! :)


продукти:(за 2 порции)

2 бр.пилешки гърди;
80-100 гр.пилешко (пушено) месо;
2 щипки пушен червен  пипер;
2 щипки черен пипер-счукан;
2 с.л.светъл соев сос;
сол;

олио за пържене;
100 мл.бира за печене;


Всяка от пилешките гърди напречно разполовяваме на две без да стигаме до края...Двете половини по същата методика доразтваряме.Това се извършва с много остър нож!
Посоляваме,покриваме с найлон и начукваме.Поръсваме със светъл соев сос и оставяме в хладилник за 20 мин ,месото да почине.
Наситняваме пученото пилешко месо.Объркваме с двата вида пипер и сме готови с плънката.

Загряваме олиото в тигана!Поставяме от плънката в единия край на филето.Навиваме на стегнато руло и запържваме като първо обръщаме с прехлупването на долу.Ако сметнете ,че няма да се справите може да овържите вретеното с конец!
Поставяме двете вретена в тавика.Поливаме с малко от олиото в което сме ги запечатали до златисто.Сипваме и биричката и печем до готовност на 180С с вентилатор!




1 коментар:

  1. Не им бери грижа на снимките, вкусно си звучи и така, Миленче!

    ОтговорИзтриване