вторник, 15 ноември 2016 г.

ПРАЗОВИ "АСПЕРЖИ" С МАСЛИНИ



необходими продукти:

3-4 стр.праз лук;
800 гр.белени домати (консерва);
1 ч.ч.черни маслини;
2-3 кисели краставички;
1/2 ч.ч.нарязана глава целина;
1/2 ч.ч.нарязани стръкове целина;
1 ч.л.сол;
2 с.л.захар;
зехтин/олио;
щипка черен пипер;

магданоз за поръска;


Празът се почиства и се нарязва на "аспержи"с дължина 7-8 см..
Загряваме мазнината и в нея запържваме за кратко праза.
В същата мазнина изсипваме нарязаните домати,кервиза и овкусяваме с подправките.
След като доматеният сос значително е намалил количеството си заливаме с него праза,нареден в удобна тавичка.
Разполовяваме краставичките и ги разпределяме заедно с маслините около праза.
Запичаме ги за 20-25 мин.и сервираме с поръска от магданоз.
Да Ви е сладко!
Това ястие не стига че е вкусно,ами е прекрасно за настъпилите от днес коледни пости!




6 коментара:

  1. Миленка,
    наистина е чудесно това ястие.Веднага ще го пробвам, настъпиха вече постите и е много подходящо предложение.Много обичаме и праз, и целина.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели,наистина става много вкусно и провокиращо към топкане на хлебче в мазнинката ястие...:) Ще се радвам да споделиш! :)

      Изтриване
  2. Само ти можеш да измислиш такава вкусна манджа!

    ОтговорИзтриване
  3. Това е фантазия, Миленка ...,
    страхотно съчетание, колоритна визия и убедена съм - чудесен вкус!
    Благодаря, поздрави за теб и хубав декември!

    ОтговорИзтриване